Autor: Dragana Prica - dragana@021.rs

Novi Sad
27.11.2018.
14:14 > 16:36
Radovi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u Veterniku južno od Novosadskog puta trajaće tri meseca duže nego što je to prvobitnom konkursnom dokumentacijom bilo predviđeno, tako da će umesto krajem novembra, radovi biti završeni tek naredne godine.
  • Darko

    28.11.2018 14:35
    Informacija
    Za Vašu informaciju elaborat se radi zbog bezbednosti izvođenja radova u blizini dalekovoda, a ne zbog kojekakvog uticaja na objekte i šahtove.
  • Brus Vilis

    28.11.2018 11:24
    @Yippie ki-yay MF
    Sigurno da u mnogo čemu nisam u pravu i nije strašno to priznati. Kao laik, prihvatajući sva vaša objašnjenja, ne mogu a da se ne narugam elaboratu o uticaju dalekovoda na objekte, koji se radi nakon što su skoro sve cevi već postavljene i šahtovi izgradjeni. A priča o prolasku rova kraj dalekovoda nije pala s neba, već je izletela iz usta radnika.
  • Darko

    28.11.2018 09:47
    Neznanje
    Na pitanje zašto nema elaborata u sklopu projekta, nadležni u Upravi kažu: zato što ga je projektant zaboravio uraditi, a zaboravio ga je uraditi zato što je radio projekat iz kancelarije i nije bio na terenu pa i nije ni znao da tu postoji dalekovod. Eto ustaljeno pravilo zašto raditi temeljno i kako treba kada se može ofrlje pa je kriv neko drugi.
  • Život sa gas maskom

    28.11.2018 09:29
    Znači pod prozore novosađana na Keju će stizati još više fekalija, a miomiris će biti još intenzivniji. Hvala odgovornima u gradu što brinu o nama koji svedočimo svaki dan bezumlju i nestručnosti.
  • Yippie ki-yay MF

    28.11.2018 06:51
    prvi put džabe
    Dakle, gdine.Brusu Vilisu, neverovatno koliko niste u pravu... ali mišljenje je tu... o stvarima o kojima ne znate, siguran sam, ništa... Da vam pojasnim, Elaborat uticaja dalekovoda na objekte obavezno se radi prilokom izgradnje objekata koji se grade u zoni uticaja DV( definisano pravilnikom). Stvar je bezbednosti... S druge strane, EPS sa ovim nema veze ima EMS (elektro mreže Srbije) koje su operater prenosnog sistema i kod nas u Vojvodini (DV preko 35kV)...

    I da , za edukaciju mi dugujete simboličnih 100 dinara...
  • Brus Vilis

    28.11.2018 00:18
    Prema jednoj priči radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Veterniku su stali jer nije jasno da li bi kanalizacija trebalo da prolazi uz levu ili uz desnu stranu dalekovoda. Kako Elektrovojvodina više nema ozbiljnu nadležnost upit se šalje u sedište EPS-a. Iz Beograda se bolje vidi Veternik i gde treba kopati. Eto, to je taj dodatni elaborat.
  • Veternička rampa

    27.11.2018 22:34
    Septičke jame i makadam
    Veternička rampa opet ništa! A deru kožu sa leđa na perezima, građevinskim dozvolama i legalizacijama! Naša deca trebaju da plivaju ulicama u izlivenim fekalijama iz septičkih jama? Sram vas bilo! Manje kradite, vratite nešto i narodu koji vas hrani, i vas i vaše tetke!
  • Joca

    27.11.2018 22:23
    Manipulacija
    Sve sto koristi gradjanima a gradi se kasni do u nedogled,kad se gradi nesto kao recimo spomenici koji promovisu politicare,sve u minut stima,posebno kad to nesto otvara predsednik.
  • fk

    27.11.2018 21:18
    Vazno da ste izgradili spomenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna